Aktuality

Nic lidského mi není cizí

Začátkem prosince uspořádalo novoměstské gymnázium setkání s výjimečnou osobností. Prostřednictvím výstavy fotografií ČTK, zachycujících V. Havla jako aktivního účastníka sametové revoluce, prezidenta, jako občana i člověka v soukromí.

Výstava s názvem "Nic lidského mi není cizí" obsahuje působivé momentky, které zprostředkovávají jak malé radosti i bolesti jeho privátního života, tak přátelství a úspěchy, ale i stinné stránky ve světě vysoké politiky.

Havla vnímáme jako člověka filozofujícího, usilujícího i pochybujícího, s velkým smyslem pro humor i moudrým pochopením pro vše, co je člověku vlastní. Vidíme ho ve chvílích slávy, uvolnění i utrpení, v období jeho veřejného působení od r. 1989 až po okamžiky odcházení ze života. Jeho myšlenky zůstávají podnětnou inspirací, proto jeho slova i slova o něm zazněla v pondělí 7. 12. jak na dopolední vernisáži pro studenty a pedagogy, tak i na té podvečerní pro veřejnost. Atmosféru umocnila i oblíbená hudba Václava Havla.

Za zapůjčení výstavy děkujeme Petru Mlchovi z ČTK. Díky patří i panu prezidentovi. Potěšilo nás, že tu s námi chvíli byl. Byl to opravdu Perfect Day.

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje