Zapojili jsme se do DofE. Přidej se k nám!

 

S radostí oznamujeme, že se naše gymnázium od tohoto školního roku zapojuje do programu Mezinárodní cena vévody z Edinburghu (The Duke of Edinburgh’s International Award, zkráceně DofE).

logodofe

Tímto jsme se tedy stali součástí programu, který běží ve více než 140 zemích. V České republice se do tohoto projektu každoročně zapojí kolem pěti tisíc mladých lidí.

Smyslem programu je, aby mladí lidé ve věku 14až 24 let převzali zodpovědnost za svoji budoucnost a rozvinuli svoji osobnost v několika oblastech. Konkrétně budou účastníci rozvíjet své schopnosti v kategoriích dovednost, pohyb, dobrovolnictví a expedice. Podrobnější informace o projektu a jednotlivých oblastech naleznete v následujících odkazech:

www.dofe.cz/o-programu

www.facebook.com/dofeczech

www.instagram.com/dofeczech

Proč si myslíme, že je dobré se do projektu zapojit? Jako první se zlepší v těch oblastech, které si sami zvolí. Mimo to si však odnesou postupy a dovednosti, které budou moci aplikovat na další situace, které je v životě potkají (tyto dovednosti se dnes také označují jako soft-skills). Budou tak mít větší šanci na úspěch jak v osobním, tak pracovním životě. Celý projekt je zakončený slavností ceremonií, na které získají mezinárodně uznávaný certifikát.

Všichni studenti, kteří se do projektu mohou zapojit, již byli informování jak ve výuce, tak i na informační besedě s regionální manažerkou Lisou Kořínek a ambasadorem Jirkou.

V tento okamžik již sbíráme přihlášky od prvních zájemců. Pokud stále ještě váháte, zda se do projektu zapojit, nebojte se přijít zeptat vedoucích, kterými jsou u nás Blanka Čonková (hlavní koordinátorka místního centra), Lenka Pánková (vedoucí), Tomáš Průdek (vedoucí), Miloš Bukáček (vedoucí expedice) a Pavel Dostál (vedoucí expedice).

Těšíme se na vás!

 1632487345490

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje