Erasmus+ na GYNOME

Erasmus+ na GYNOME

Na Gynome pokračujeme s Erasmem+

Letošní školní rok na GYNOME začal v duchu cestování. V rámci programu Erasmus+ jsme již uskutečnili řadu mobilit (např. Slovensko, Chorvatsko, Francie, Švédsko), kde jsme se účastnili jak stínování na školách podobného typu, tak i metodických a jazykových kurzů. Další mobility proběhly, a to v atraktivních destinacích jako jsou Irsko a Malta, aby splnily projekt schválený v červnu roku 2023.

Kurzy si účastníci vybírali podle svých potřeb a zájmů s cílem, aby se inspirovali novými vzdělávacími trendy a zvyšovali tak kvalitu výuky na naší škole. Kolegové z jiných než jazykových oborů se rozhodli zlepšit své jazykové dovednosti a absolvovali intenzivní výuku angličtiny. Jazykáři se vydali objevovat krásy Irska a tamější kultury. Všichni se vrátili nadšení, obohaceni o nové zkušenosti, přátelství a s motivací dále se profesně rozvíjet.

K naplnění projektu nám zbývá ještě studentská mobilita, pro kterou jsme tentokrát vybrali gymnázium v Estonsku. Účastní se jí šest studentů z vyššího gymnázia se všeobecným zaměřením a už teď se těší.

V loňském roce navštívili naši sportovci gymnázium ve Švédsku, účastnili se tréninkových plánů i běžné výuky, poznávali tamní kulturu atp. Mobilitu si velmi pochvalovali.

V listopadu nás čeká také job - shadowing, tentokrát z francouzské strany, kdy se přijedou tamní učitelé podívat, jak probíhá výuka tělesné výchovy na našem gymnáziu.

Jsme rádi, že se můžeme projektu Erasmus+ účastnit a že z něj benefitují nejen učitelé, ale také studenti. Rádi bychom v Erasmu+ pokračovali, proto jsme zažádali o akreditaci.

O tom, zda byla schválena, se dovíme na jaře.

Erasmus.jpeg

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje