Krokus jako připomínka dětských obětí holokaustu

Studenti 3. ročníku dějepisného semináře vysadili krokusy, jako připomínku dětí, které zahynuly během holocaustu za 2. světové války. Žlutá barva symbolizuje žlutou hvězdu, kterou museli Židé během nacistické nadvlády nosit.

Květiny by ideálně měly vykvést 27. ledna, kdy si připomínáme Mezinárodní den obětí holocaustu. Budeme květy očekávat, budou nám připomínat, že je na světě stále krása a vyhlídky na lepší budoucnost. 

krokus GYNOMEweb

Na lepší vyhlídky a budoucnost současných dětí mysleli studenti 3. ročníku semináře ze společenských věd vyučujícího Mgr. Pavla Peňáze. Při referátu o organizaci UNICEF se studenti dozvěděli o možných formách pomoci dětem ve světě. Na podnět vyučujícího mezi sebou vybrali částku 2710 Kč, ze které byla zakoupena dvě zvířata - prase a koza pro Rwandu. Zvířata pomáhají sirotkům a nejchudším rodinám vypořádat se s nejhoršími dopady potravinových krizí: chrání děti před podvýživou a posilují soběstačnost komunit. Nejchudším rodinám dodává UNICEF v rámci projektu dobytčích bank prasátka pro zajištění obživy. Když se rodinám zvířata dostatečně rozmnoží, dva mladé kusy vrátí, takže je možné použít je pro jinou chudou rodinu.

Děkujeme studentům, že nemyslí jenom na sebe, ale i na druhé. Můžete přispět i vy: https://eshop.unicef.cz/darky-pro-zivot/ Přidáte se?

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje