Matyáš Ammer pátý na Mistrovství České republiky v atletice

Ve dnech 23. 2. – 24. 2. se v Praze uskutečnilo Mistrovství České republiky v atletice dorostu a juniorů. V hale ve Stromovce se nejlepším umístěním blýskl Matyáš Ammer ve skoku vysokém.

Přiblížil se svému maximu a výborným skokem 183 cm obsadil 5. místo. Na výšce 187, která by znamenala další posun v osobním maximu, měl velice slibné skoky, ale laťka byla proti.

Další pěkný výsledek předvedla Klára Bártová, která se po vleklých zdravotních problémech postavila na start vrhu koulí (4 kg). Hned prvním hodem se přiblížila ke svému maximu a výkon 10,67 stačil na sedmé místo.

Brychta Jiří se představil na juniorské osmistovce a v těžké konkurenci se chtěl pokusit o postup z rozběhu do nedělního finále. Překvapil sebe i trenéry a finišoval v třetím rozběhu na třetím místě v osobním rekordu 1:58,75 (osobní rekord o 3 s.). Tento čas znamenal postup do nedělního finále.  V neděli se mu již nepodařilo navázat na tak skvělý výkon z rozběhu a doběhl osmý.

V sobotu se na start postavila i Patricie Šaclová, která zaplatila nováčkovskou daň. Hned na startu jí závodnice strčila mimo trať a bylo po ambicích na postup do finále, na které podle dřívějších závodů jistě měla.

Všem gratulujeme. Všechny oddíly v republice již třetím týdnem nemají na stadionech sníh a trénují v halách. Jsme posledním zasněženým atletickým sportovištěm. Výsledky jsou proto dobrým startem pro letní sezónu.

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje