Biatlonistka Lenka Bártová nominována na Mistrovství světa v USA

Studentka posledního ročníku GYNOME Lenka Bártová, se nominovala na Mistrovství světa dorostu a juniorů do amerického Soldier Hollow.

 DSC05145

foto: Marek Ambrož 

Jako jediná zástupkyně novoměstských biatlonistů zvládla náročná nominační kritéria, a na základě výsledku z juniorského Mistrovství Evropy nyní bude reprezentovat za oceánem. Členka juniorského reprezentačního družstva letos zažívá povedenou sezonu. Po skvělých výsledcích na Mistrovství České republiky v Letohradě, kde skončila na druhém místě ve sprintu a třetí ve stíhacím závodě, tak nyní může ještě své letošní výsledky vyšperkovat na nadcházejícím šampionátu v USA.

Celý organizační proces vzhledem k probíhající pandemii a proticovidovým opatřením je velmi náročný. Sportovci jsou nyní v předodletové izolaci a musí podstoupit ještě několik PCR testů. První start čeká Lenku 23. února, kdy na programu MS jsou vytrvalostní závody. Mistrovství končí 2. března štafetami. 

Nominace bohužel nevyšla Danielu Maluškovi a Kamile Orálkové, kteří skončili jako první náhradníci „pod čarou“. Můžou se však radovat z nominace na EYOF (mládežnická evropská olympiáda), která bude probíhat ve finském Vuokatti v březnu.

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje