Zlaté dorostenky na IBU CER Cupu v Polsku

Poslední zářijový víkend se v polském středisku Czarny Bór uskutečnily mezinárodní závody v biatlonu na kolečkových lyžích v rámci IBU CER Cupu.

Tato soutěž pravidelně přitahuje závodníky z několika evropských zemí, především z České republiky, Polska a Slovenska. Ačkoli letos slovenská výprava chyběla, přinesly závody napínavé souboje mezi mladými talentovanými sportovci.

Závodů se úspěšně zúčastnili i studenti našeho gymnázia. V kategorii dorostenek se nejlépe dařilo Natálii Švecové, která v pátečním sprintu obsadila 2. místo a v sobotním stíhacím závodě 1. místo. Další vynikající výkon předvedla Dominika Kocmánková, která ve sprintu získala 1. místo, zatímco ve stíhacím závodě skončila těsně pod stupni vítězů na 4. příčce. Dominika Dušková obsadila v obou závodech 5. místo, což podtrhuje silné výsledky novoměstských závodnic v této kategorii.

V kategorii dorostenců se dařilo dvojici našich studentů, Filipu Havlíčkovi a Petru van den Bergovi. Filip Havlíček obsadil 4. místo ve sprintu a 5. místo ve stíhacím závodě, zatímco Petr van den Berg dosáhl na 5. a 6. místo.

Závody v Czarném Boru se ukázaly jako úspěšné nejen díky výkonům zmíněných závodníků, ale i dalším kvalitním výsledkům v první desítce. Závody na kolečkových lyžích jsou důležitou součástí přípravy na zimní sezónu a jejich výsledky dávají naději na dobré výkony v nadcházejících zimních závodech.

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje