Na přespoláku nám štěstí nepršelo ...

Stará pořekadla pro nás tentokrát neplatila. Nejen že nám déšť nepřinesl štěstí, ale ani být pilný jak včela se nám tentokrát nevyplatilo.

Ráno nás přivítalo deštěm, ale úsměvy na tvářích jsme si vzít nenechali. Vyrazili jsme autobusem společně se studenty 1. základní školy, který nás dopravil do Skiareálu Martina Koukala ve Žďáře nad Sázavou, který se nachází u Pilské nádrže, kde každoročně probíhá okresní kolo v přespolním běhu.

Dívky měřily své síly na tratích 1500 m a 3000 m, kluci na délce 2000 m a 5000 m. Perfektně upravené a vyznačené tratě kladly vysoké nároky na fyzickou připravenost všech závodníků, kteří se potýkali nejen se soupeři, ale i s nepřízní počasí. My jsme si i v tak náročných podmínkách dokázali vytvořit své útočiště ve stanu s teplým čajem a zvládnout všechny nástrahy, které pro nás byly pro tento den připraveny.

Kdo by čekal včelu? Při tak deštivém počasí asi nikdo z nás, ale přece…. Mladší děvčata si šla projít trasu a připravit se na svůj závod, když v tom si zatoulaná včelka vyhlídla jednu z našich květinek a neváhala ji atakovat svým žihadlem. Bohužel si vybrala květinku, která má alergickou reakci na včelí bodnutí a její start na tomto závodě skončil. Holky ve IV. kategorii byly rázem oslabeny, ale nevzdávaly se a bojovaly jako lvice do posledních metrů závodu.

I přes všechno úsilí se nám v mladších kategoriích nepodařilo postoupit do krajského kola, alespoň máme motivaci pro trénink na další rok. Studenti vyššího gymnázia si poměří síly příští týden v krajském kole soutěže.

V celkovém pořadí jsme si doběhli ve III. kategorii (6.– 7. třída) dívek pro 4. místo a III. kategorii chlapců pro 6. místo z celkového počtu 15 družstev. Ve IV. kategorii (8.–9. třída) jsme měli zastoupení pouze u dívek, které po včelích lapáliích doběhly na 7. místě z třinácti zúčastněných družstev. Pro nepříznivé počasí a menší počet družstev v V. a VI. kategorii se pořadatelé rozhodli pro spojení těchto kategorií, kde své síly prověřili chlapci i dívky dohromady. Naše děvčata porazila Gymnázium ve Žďáře nad Sázavou a obsadila zlatou a stříbrnou příčku. Kluci si nenechali vzít prvenství od soupeřů žďárských gymnázií.

prespol 1

prespol 2

prespol 3

prespol 4

 

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje