S Vysočinou do Evropy = 2x vítězství

Naši studenti Ondřej Dacer z 4. C a Monika Daňková vybojovali v soutěži S Vysočinou do Evropy 1. a 2. místo a zajistili si tak 14ti denní jazykový pobyt ve Velké Británii

Letošního již 8. ročníku S Vysočinou do Evropy se zúčastnili i studentu naší školy. Mezi třicítku nejlepších se onlinovými koly do jihlavského finále probojovala pětice studentů vyššího gymnázia: Jakub Kachlík a Ondřej Dacer z 4.C, Vendula Kocandová z 4.B, Simona Nevrklová z 8.A a Monika Daňková z 6.A. Přes dvacet otázek o Vysočině položených v anglickém jazyce se do finálové desítky dostala Monika s Ondrou. Tam je čekala prezentace o tom, co je podle nich kulturním a přírodním bohatstvím Vysočiny. Své soupeře převálcovali jak grafickým zpracováním, tak bezchybnou angličtinou. V celkovém pořadí se Ondra umístil první a Monika druhá a odmenou jim bude o prázdninách 14 dní jazykového kurzu ve Velké Británii.

Vítěz Ondřej Dacer se zástupci Kraje Vysočina



Stříbrná Monika Daňková se zástupci Kraje Vysočina

 

A jak studenti hodnotí soutěž?

Už jsem si vyzkoušel účast v soutěži Poznej Vysočinu a teď před maturitou jsem si jako dárek nadělil první místo. Vítám jakoukoli příležitost zlešit si angličtinu, protože se mi bude hodit při budoucím studiu informatiky (Ondřej Dacer)

Tahle varianta pro starší studenty je daleko náročnější nez Poznej Vysočinu, hlavním problémem byla tréma před publikem. V budoucnu bych svou angličtinu ráda využila při studiu zahraničních vztahů nebo zahraničního obchodu (Monika Daňková)

 Byla to skvělá zkušenost. Oceňuji skvělou organizaci, milé pořadatele a ještě více raut. Teď lituji, že jsem se na informace o Vysočině nezaměřila více, výlet do Anglie by se hodil a byl by krásným pomaturitním zpestřením. Ale i Oxfordský slovník určitě v dalším studiu využiji. (Vendula Kocandová)

Soutěže jsem se zúčastnila již podruhé. Minulý rok jsem se probojovala až do užšího finále a byť bylo letošní umístění o něco horší, určitě nelituji, že jsem se přihlásila znovu (Simona Nevrklová)

Jako student zeměpisného semináře jsem si chtěl porovnat znalosti s ostatním studenty v kraji. Byla tu velká konkurence, dozvěděl jsem se spoustu nových informací, třeba, že Rožmberk není na Vysočině a Velké Dářko je největší rybník Vysočiny. Jsem velmi spokojen a flash disk, který jsem si přál, jsem si nakonec odvezl. (Jakub Kachlík)

Na fiinálové otázky s můžete podívat ZDE

Děkujeme za výbornou reprezentaci naší školy a příští ročník se zajisté budeme těšit na novou krev. 

 

 

 

 



 

 

 

 

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje