Prezentace Masarykovy univerzity

Ve čtvrtek 12. prosince letošní maturanty navštívily dvě absolventky našeho gymnázia a nynější studentky Masarykovy univerzity v Brně, Vendula s Nikolou.

MU 2019 1

Vendula je studentkou třetího ročníku žurnalistiky a sociologie na Fakultě sociálních studií MU. Nikola je studentkou druhého ročníku Pedagogické fakulty a zároveň studentkou Sportovní fakulty na Masarykově univerzitě.

MU 2019 2 

Již na předchozí přednášce se studenty vysokých škol si nynější studenti čtvrtého ročníku mohli udělat obrázek o studiu na vysokých školách v České republice. Obě studentky podrobněji seznámily letošní maturanty s Masarykovou univerzitou. Představily jim všech devět fakult školy a nový studijní plán univerzity, požadavky pro přijetí na jednotlivé fakulty, kreditový systém školy a mimo jiné i systém IS (informační systém MU). Předaly studentům hodně cenných rad a vlastních zkušeností co se týče studia na vysoké škole. Studenti se taktéž dozvěděli o možnostech ubytování a stravování v Brně. Díky této přednášce budoucí maturanti zjistili mnoho důležitých informací, které zajisté využijí při budoucím výběru vysoké školy.

MU 2019 3

Oběma studentkám, Nikole i Vendule, děkujeme za návštěvu našeho gymnázia a přejeme jim hodně štěstí v jejich dalším studiu.

Iva Palová, 8.A

 

 

 

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje